Sydafrika kaldes et “New-World-vinland”
Sydafrikansk vin har opnået international anerkendelse for sin enestående kvalitet og mangfoldighed. Med mere end 350 års vintradition kombinerer Sydafrika det bedste fra gamle og nye verden inden for vinproduktion. De unikke klima- og jordforhold i Sydafrikas vinregioner skaber ideelle betingelser for at producere alt fra rige rødvine til friske, sprøde hvidvine.
Læs mere om den smukke Sydafrikanske vinhistorie her
Sydafrika blev første gang koloniseret i 1652 da Det Hollandsk Øst-Indiske Kompagni oprettede en provianteringsstation ved Kaplandet, for de europæiske søfolk at komme forbi og forsyne sig med friske råvare og mad på deres vej til Indien. Omkring år 1685 kom huguenotterne også til Sydafrika. Det var efter Ludvig den 14.s ophævelse af Ediktet fra Nantes at flere franske protestanter fik valget mellem halshugning eller en ”rejse” til Sydafrika. Mange af dem der valgte rejsen var landbrugere og mange havde forstand på vin. Fra Loire bragte mange franskmænd med sig druen Chenin. (Som i dag er Sydafrikas national hvidvinsdrue) Hollænderne og Huguenotterne blev smeltet sammen til et folk – Boerne. De sad de næste par 100 år tungt på magten indtil England i 1812 besejret Napoleon og mente de havde ret til Kaplandet, eftersom franskmændene havde støttet Napoleon- og dermed jo også tabt. Englændernes overtagelse var fuldbyrdet i 1814.