Sydafrika kaldes et “New-World-vinland”

Ikke desto mindre har de været fremstillet vin i landet siden 1659, og Sydafrikas vinindustri hører til verdens ældste. I 1761 begyndte eksporten til Europa, og i 1778 var Vin de Constance en af verdens mest efterspurgte. Når det alligevel giver mening at bruge betegnelsen New World, er det, fordi Sydafrika trods alt kun har haft vinproduktion i lidt over 300 år, mens Europa har haft det i et par tusind.

Læs mere om den smukke Sydafrikanske vinhistorie her 

Sydafrika blev første gang koloniseret i 1652 da Det Hollandsk Øst-Indiske Kompagni oprettede en provianteringsstation ved Kaplandet, for de europæiske søfolk at komme forbi og forsyne sig med friske råvare og mad på deres vej til Indien. Omkring år 1685 kom huguenotterne også til Sydafrika. Det var efter Ludvig den 14.s ophævelse af Ediktet fra Nantes at flere franske protestanter fik valget mellem halshugning eller en ”rejse” til Sydafrika. Mange af dem der valgte rejsen var landbrugere og mange havde forstand på vin. Fra Loire bragte mange franskmænd med sig druen Chenin. (Som i dag er Sydafrikas national hvidvinsdrue) Hollænderne og Huguenotterne blev smeltet sammen til et folk – Boerne.  De sad de næste par 100 år tungt på magten indtil England i 1812 besejret Napoleon og mente de havde ret til Kaplandet, eftersom franskmændene havde støttet Napoleon- og dermed jo også tabt.  Englændernes overtagelse var fuldbyrdet i 1814.

Rødvin