Sådan betaler du sikkert hos African Spirit and Soul

Når du handler på African spirit & Soul betaler du med betalingskort.

Hvad er 3D Secure-betaling og to-faktor genkendelse?

Med de nye EU-krav om onlinehandel, der er trådt i kraft den 4. januar 2021, skal du fremover godkende dine betalinger på nettet med enten MitID eller en SMS-kode (to-faktor-godkendelse).

Når en betaling skal godkendes med to sikkerhedsfaktorer, giver det endnu større sikkerhed og identifikation ved onlinebetalinger. På denne måde gøres det sværere for IT-kriminelle at misbruge betalingskort.

Det betyder i praksis, at du, når du skal betale, bliver mødt af at skulle bruge enten MitID eller SMS-kode.

2. Betal med betalingskort og MitID

Vælger du betalingskort, vil du fremover altid blive mødt med såkaldt 3D-secure eller To-faktor genkendelse.

GUIDE til MitID

Ny identifikationsløsning – NemID udskiftes med MitID, og du vil blive mødt med dette logo, når du betaler online på webshops.

Sikker betaling

Hvad er MitID?

MitID er fremtidens svar på NemID. For at øge sikkerheden ved onlinehandel, udskiftes NemID med MitID, som skal sikre din onlinesikkerhed. Al betaling bliver digitaliseret, og det betyder, at det fysiske NemID-kort bliver afskaffet, og du vil fremover skulle bekræfte din identitet gennem MitID-appen på din smartphone eller tablet.

Alternativt kan du betale med Mobilepay, som ikke kræver MitID ved hver betaling.

Sådan betaler du med MitID

1. Udfyld kortoplysninger
Når du gennemfører din ordre, skal du indtaste følgende oplysninger:

  • Kortnummer
  • Udløbsdato
  • Kontrolcifre (CVV/CVC-nummer)

2. Godkend betaling
Herefter skal din betaling godkendes på en af følgende to måder:

  • Godkend med MitID-app eller SMS-kode: Indtast brugernavn og adgangskode, og godkend betalingen via MitID eller SMS-kode.
  • Engangskode og personlig kode: Du modtager en engangskode på SMS, som indtastes med en selvvalgt, personlig kode. Det kræver, at du registrerer dit mobilnummer og et kodeord til dit kort.

Du vil ved betaling automatisk blive viderestillet til et betalingsvindue. Her kan du verificere handlen enten ved at vælge SMS-kode eller MitID.

Vælger du SMS-kode:
Hvis du har oprettet dit mobilnummer og egen kode hos Nets, vil du modtage en SMS fra Nets med en engangskode, som du skal indtaste sammen med en personlig kode.
Har du ikke før oprettet dit mobilnummer og personlig kode, kan du gøre det via Nets. Oprettelsen er kun nødvendig første gang du skal godkende en onlinebetaling. Dette skal gøres på NETS’ hjemmeside (åbner i et nyt vindue). Herefter vil du automatisk modtage en SMS fra Nets med en éngangskode, som du skal benytte sammen med dit betalingskort.

Læs mere

Du kan læse mere om de mest almindelige spørgsmål og svar om 3D-secure hos Nets her. For øvrige spørgsmål eller oplever du problemer med dit betalingskort, skal du kontakte din bank. Din lokale borgerservice hjælper med at få lavet dit MitID.