Kazuri – Lille og smuk

Keramikværksted på Karen Blixens kaffefarm

Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var fra England, men bosat i Kenya. Susan Wood tog til England og fik sin grunduddannelse og i 1947 kom hun sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. De var begge to kreative og visionære personer og Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service. I 1975 oprettede Lady Susan Wood en virksomhed med at lave perler i et lille skur i sin baghave. Hun startede med to kenyanske kvinder og opdagede hurtigt, at der var mange andre kvinder i landsbyerne omkring Nairobi, som havde et stort behov for regelmæssig beskæftigelse.

I 1988 blev Kazuri en fabrik og udvidede til at beskæftige over 120 kvinder og mænd. Så i 2001 købte (afdøde) Mark og Regina Newman virksomheden. Deres mål var at øge virksomhedens størrelse yderligere og fastholde dens vejledende filosofi – at give positive beskæftigelsesmuligheder for kunstneriske, dedikerede kenyanere. Kazuri er vokset og har i dag en stor arbejdsstyrke, der er dygtig til at lave håndlavede smykker. De tilbyder nu også deres eget unikke keramik, som afspejler kulturen og dyrelivet i Kenya. Hvert stykke, ligesom perlerne, er håndlavet og håndmalet i rige farver.

Shop Kazuri

Hver perle er håndlavet, håndmalet og brændt ved ca. 1.200 grader. Leret kommer hovedsageligt fra Mount Kenya. Mange års erfaring med glasurer, brænding og design gør hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.

Shop Kazuri

Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verdenen og Kazuri Scandinavia er eneforhandler i Norden.

Kazuri er medlem af WFTO

(World Fair Trade Organization)