Far og datter bidt af Afrika

Far og datter på Kilimanjaro African Spirit and Soul om os

Far Ole rejste i sine unge dage i år 1986 til Nigeria for at arbejde ved landbruget det var hans første møde med Afrika. I 1997 tog han og familien en måned ud af kalenderen og rejste til Sydafrika for at rejse rundt og se det land og møde de mennesker der havde været underlangt apartheid i næsten 50 år,

Og i år 2000 startede han sit rejse bureau South African Travel med special rejser til Sydafrika.

Datter Viktoria- rejste med sine forældre og lillebror til Sydafrika i 1997 -6 år gammel, det var hendes første møde med det afrikanske kontinent men absolut ikke det sidste. Det er blevet til mange rejser til Sydafrika og øvrige afrikanske lande siden. “I left my heart in South Africa in 1997”

I 2012 begyndte hun uddannelsen som tjener og med uddannelsen fulgte mange vinsmagninger og interessen for vin voksede og plantede især en interesse i de sydafrikanske vine og da hun blev udlært i 2016 rejste hun til Franschhoek for at arbejde på en restaurant og snuse og smage på de mange smukke vine Sydafrika har at byde på.

“Der er noget ved Afrika. En særlig følelse der sætter sig i en når man er der og som er lang tid om at forsvinde når man kommer hjem. Om det er lydene i bushen, lyset, dyrelivet, kulturen eller menneskerne eller lidt af det hele, så er det i hvert fald den bedste smitte vores familie kan få.”

Hvorfor Afrika?
”Det land, som alle børn kender, er ved at gå til i sygdom og død. Afrika, Afrika. Det bliver bedre dag for dag.”

Sådan sang en række kendte danskere tilbage i 1985. Sangen beskriver manges opfattelse af Afrika. Men det er et misvisende billede.
Afrika er ikke ét land, men 54 selvstændige nationer, der hver især har rigtig meget at byde på. Her er både ørken, jungle, bjerge, vildt dyreliv, hvide sandstrande, en fremadstormende musik, et kulinarisk spændende køkken og masser af smil og hjertevarme.

En væsentlig udvikling i Afrika siden starten af 2000’erne er den økonomiske fremgang, der præger store dele af Afrika og forandrer ikke blot det afrikanske samfund, men også Afrikas rolle i den globale verdensorden.
‘Africa Rising’ er siden 2011 blevet et nøgleudtryk i den globale debat om Afrikas økonomiske udvikling. Det dækker over en høj, økonomisk vækst, der blandt andet betyder:

– Efterspørgsel af naturressourcer og fødevarer
– Afrika bliver et marked – aftager blandt andet meget fra Kina
– Afrika tiltrækker investeringer

Som med alle andre beskrivelser af Afrika, dækker denne generalisering dog over store regionale forskelle. Vækstraterne skal desuden ses i lyset af, at udgangspunkterne har været meget lave.

Trods økonomisk fremgang på papiret i mange afrikanske lande, er ledigheden enorm, og arbejdsløsheden blandt Afrikas voksende, unge befolkning betragtes af mange som Afrikas største økonomiske og politiske udfordring – men også potentielle ressource.

African Spirit and Soul ønsker med import af varer, at understøtte vækst og udvikling, med afsæt i bæredygtige produkter, produceret med social ansvarlighed. Produkter udvælges efter en screening for de paramenter virksomheden har udarbejdet. Vi ønsker at skabe opmærksomhed til et alternativ af ”made in China” med de produkter vi handler hjem fra Africa vil vi gerne understøtte bl.a. kvinders arbejde under ordentlige arbejdsforhold så de kan tjene egne penge og forsørge sig selv og sine børn.

Rejs til Sydafrika med Seafricantravel.dk

Afrikas sydligste land – lige mellem Atlanterhavet og Det Indiske Ocean – er et mangfoldigt og smukt land, der ikke kan beskrives med få ord. Sydafrika er en enorm oase af fantastisk natur, et mangfoldigt og rigt dyreliv, mange kulturer og det hele pakket ind i et behageligt klima.
Skønheden og mangfoldigheden gør Sydafrika til en eventyrdestination, som du ikke må gå glip af!

Sydafrika er næsten lige så stor som Europa og har over 2.500 km naturskøn kystlinje.
I Sydafrika kan du opleve alt fra kulturelle seværdigheder, uforglemmelige safarier og naturoplevelser, skønne badeferie til et pulserende storbyliv.

Når du rejser til Sydafrika med South & East African Travel, får du glæde af vores store netværk af lokale samarbejdspartnere. Det er din garanti for en unik og autentisk rejse med alt det bedste, landet har at byde på. Vi skræddersyr meget gerne din rejse, så du får alle dine ferieønsker opfyldt!