Om Lumela Africa

Lumela er et jobskabelsesprojekt med fokus på ansættelse af enlige mødre og mænd fra de lokale townships Sharpeville, Sebokeng og Orange Farm. Ingen af de håndlavede varer er fuldstændig identiske, men alle
er de lavet med masser af kærlighed og sans for detaljer.
Lumela handler dog ikke kun om lyse, sjove og funky produkter – det handler i den grad også om empowerment og selvstændighed

Leanne Dickinson

Jeg arbejdede i erhvervslivet i et stykke tid, og på min pendling til arbejde så jeg hver dag kvinder med deres børn tigge om penge ved lyskrydsets hjørner. Dette er et almindeligt syn i Sydafrika, og det fik mig til at tænke på, hvordan jeg kunne forsøge at hjælpe disse damer med at få et bæredygtigt liv. Omkring dette tidspunkt blev der frafaldet sanktioner mod SA, og jeg fik ideen om at skabe og håndmale kunstværker for at eksportere til udlandet. Til at begynde med sluttede min svigermor sig til mig i forretningen, og sammen med 2 damer begyndte vi at male smykkeæsker i træ, penalhuse og nogle dekorative keramiske plader i hånden.

26 år senere er vores sortiment udvidet med stormskridt, og sælges nu på tværs af landegrænser og omfatter et eksklusivt udvalg af håndmalede emaljevarer, rent hvidt porcelænsemaljetøj, musikalsk og pædagogisk legetøj i træ samt et væld af andet sjovt tilbehør. Med vores unikke emaljedesign og -produkter har vi også begivet os ud i fantastiske firmagaveartikler.

Shop Lumelas produkter
Stifter af Lumela Africa Leanne
Personale fra Lumela Africa

Hvorfor Lumela?

Lumela (udtales Dumela) betyder HEJ på Sotho-sproget.
Størstedelen af vores medarbejdere er Sesotho-talende, så med vores fantastiske håndlavede kreationer, som vi ønsker at fremvise for verden, følte vi, at navnet Lumela Afrika – Hej fra Afrika – var et passende navn! Vi er bedst kendte, lokalt og i udlandet, for vores afrikansk inspirerede design, samt vores specialfremstillede serier, der passer til vores forskellige markeder. Vi er stolte sydafrikanere og eksporterer til mange lande i Afrika, herunder Namibia, Zimbabwe, Mozambique, Kenya og Tanzania. Vores oversøiske eksport omfatter Storbritannien, Holland, Australien, Mauritius, Canada, Finland og nu også Danmark.

Selvom Lumela handler om sjov, funky og funkyness, arbejder vi også med vores hjerter, og vi ved, at vi kan gøre en forskel ved at agere ansvarligt. Hos Lumela er det vigtigt for os at være socialt ansvarlige og have en etisk tilgang til at drive forretning. Størstedelen af vores produkter er håndmalet eller fremstillet på vores fabrik i Vereeniging Gauteng SA. Udover at skabe beskæftigelse for folk uden færdigheder, er vi også involveret i lokale velgørenhedsorganisationer for børn. En særlig måde at give støtte på – er LUMELA pay it forward-programmet, hvor vi jævnligt giver vores produkt væk til børns velgørende formål. Vi mener, at hvert Lumela-skabt produkt er et symbol på håb.
“Vi ved, at vi ikke kan hjælpe alle, men alle inklusive Lumela kan hjælpe nogen!”

Pas på din Lumela

Pleje-af-din-HÅNDMALT-Emaljevare

Lumelas hånddekorerede emaljeprodukter er lavet af topkvalitets porcelænsemalje, men på grund af det faktum, at det er håndmalet, er det skrøbeligt og skal håndteres med omtanke.

Må ikke sættes i ovn, mikroovn, oven på en komfurplade eller åben ild. Der må ikke bruges skarpe genstande på emaljetøjet, og produkterne skal vaskes i varmt vand.

Varme drikke kan dog bruges i krusene og skålene tåler også en varm suppe.

Den anvendte maling er SABS godkendt, giftfri og blyfri.

SABS= South African Beureau of Standars og er og EU godkedt.

Shop Lumelas produkter

South African Bureau of Standards

SABS Product Certification Scheme har til formål at give tredje parts lande garanti for produkternes kvalitet, sikkerhed og pålidelighed til forbrugeren. Tilstedeværelsen af SABS-certificeringsmærket kendt som SABS-mærket på et produkt er en forsikring om overensstemmelse med specifikationerne. Overensstemmelsen sikres ved regelmæssig overvågning af producentens ydeevne ved regelmæssige eller overraskelsesinspektioner og testning af prøver udtaget fra fabrikken af SABS-revisorer. SABS Product Certification Scheme (SABS Mark) fungerer på en upartisk, ikke-diskriminerende og gennemsigtig måde overvåget af SANAS (South African National Accreditation Systems).

SABS Mark Scheme er i det væsentlige frivillig og er i vid udstrækning baseret på ISO/IEC 17065, som giver generelle regler for tredjeparts certificeringssystem til bestemmelse af overensstemmelse med produktstandarder gennem indledende test og vurdering af producentens kvalitetsstyringssystem, efterfulgt af overvågning, der tager hensyn til producentens kvalitetsstyringssystem og test af prøver fra fabrikationen og/eller det åbne marked.

SABS beskæftiger en kompliment fra personalet af kvalificerede revisorer til at imødekomme hele dets operationsområde. SABS-revisorerne er uddannet i evaluerings- og vurderingsteknikker til en høj grad af faglig kompetence.

Derudover er uafhængige laboratorier, der har demonstreret evner og et kvalitetssystem akkrediteret i henhold til ISO Guide 17025, blevet anerkendt for test af prøver.