Winemakeing
Magien ligger ikke i et enkelt element, men i synergien af alle vores egenskaber tilsammen.
Ærlig er det ord, der bedst beskriver Olifantsbergs vine – vine, der afspejler legenden om Olifantsberg og dens distinkte personlighed. Når vi smager en ung vin, spørger vi: fremkalder den et mentalt og sanseligt billede, der vil yde dette særlige sted retfærdighed? For at sikre, at vinene nøjagtigt afbilder det sted, hvor vingården vokser, er vinproducenten nødt til at behandle frugten meget skånsomt. Målet er at producere vine, der smager naturligt, afbalanceret og ikke overanstrengt. Fermentering med hjemmehørende gær og hele klaser og brug af mere naturlige kar som foudres og betonæg, der hjælper med at bevare frugtens renhed, er blot nogle af de teknikker, vi bruger til at opnå dette. Vi arbejder med forskellige kloner for at vise flere sider af hver druesort og skabe et bredere plukkevindue i hver sort for at opnå naturlig kompleksitet. De forskellige vingårdspartier af hver sort vinificeres alle separat og blandes derefter omhyggeligt sammen for at fremvise druens fulde sortskarakter og nuancer.
Klima
Højden giver store udsving mellem dag- og nattemperaturer, hvilket resulterer i en langsom, jævn modning og lagdelt frugt. En stærk vind slår vinstokkene årelangt, hvilket gør det svært for planten at vokse. Dette er dog en positiv kamp, for det giver små, koncentrerede bær fulde af smag og vitalitet. Druesorter er valgt for deres evne til naturligt at trives under disse forhold. Betragtet individuelt er ingen af disse elementer usædvanlige, men når de kombineres på dette specielle sted – bliver en magisk karakter sat sammen.
Jordbund
Vinmarker
Vores echalas-vinmarker er en vigtig del af vores historie. Disse udsatte vinstokke skaber et helt andet mikroklima end vores espalierede vinmarker. Lavere temperaturer i mikroklimaet sikrer bedre syre og mere aromatiske druer. Ved at bruge banebrydende præcisionsbeskæringsteknikker er vi i stand til at forlænge levetiden af vores vinstokke, samtidig med at vi sikrer, at de er kommercielt levedygtige og i stand til at producere en ensartet højkvalitetsafgrøde.