Inspiration til en autentisk sydafrikansk ret med dit Funky Ouma Krydderi

Rødbede salat med citrondressing

800g rødbeder
Saften fra: 1 appelsin1 grapefrugt
½ citron
1 tsk. Af Funky Ouma African rub krydderi
3 spsk. Oliven olie
1 spsk. Honning
½ Rødløg snittet meget fint
En håndfuld frisk mynte og persille

Smagt til med Funky Oumas sort hvidløgs krydderi

Skær rødbederne i tern og kog dem al dente.

Bland appelsinsaft, grapefrugtsaft, citronsaft, krydderier, olivenolie, honning og de snittet løg i en skål for sig og rør det godt sammen. Lad dressingen hvile i 10 minutter og tilføj til dine rødbeder.

Serverings forslag

Tilføj noget feta og nyd den som en sidesalat til dit kød.

Ildgrillet aubergine med afrikansk krydret olie og hummus

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Hummus:

1 dåse Kikærter
1 lille fed hvidløg

2 spsk tahini

2 tsk Funky Ouma African Rub
¼ kop olivenolie
½ citronsaft presset i
Salt

Afrikansk krydret olie:

2 Tsk. Funky Ouma African Rub
¼ kop Olivenolie
2 Aubergine
¼ kop grønne oliven
¼ kop persille

3 spsk sesamfrø

Metode:

Læg 2 auberginer i deres skind på grillen. Vend dem og grill dem langsomt til de er helt bløde. Stil dem til side for at køle af.

I mellemtiden, læg alle hummus ingredienserne i blenderen og blend indtil glat og smør det derefter ud i en skål.

Bland den afrikanske rub og olivenolie sammen for at lave den afrikanske krydrede olie.

Skræl auberginen og læg dem ud på hummusen, jeg kan godt lide at bryde mine lidt op. Kom derefter auberginen i den smukke afrikanske krydderolie – auberginen er en fantastisk smagsoptager.

Hak oliven og persille og drys med sesamfrø. Jeg elsker at servere dette sammen med noget brød til dip eller som tilbehør til braaien.

Opskrift Fra Funky Ouma (officelle facebookside/Et jordisk liv)

Foto af:

Stegt laks med seafoodspiece

Grillet laksesløjfe med Funky Ouma Seafood Specie

INGREDIENSER:

– 2 tsk frisk ingefær (finthakket)

Funky Ouma Seafood Spice
– 1/2 tsk jordnøddeolie

– 1 Laksefilet uden skind
– 2 tsk sojasovs (lavt natriumindhold)
– 1 tsk mørk sesam

INSTRUKTIONER:

Forberedelse af marinade og dressinger:

– Bland Funky Ouma Seafood Spice, ingefær og jordnødolie i en lille skål. Pensl olieblandingen over fileten. Sæt til den side.

– Bland sojasovs og sesamolie i en anden lille skål.

Forberedelse af laksen:

– Skær fileten lodret i 3 reb.

– Flet rebene og fastgør dem på plads med f.eks en tandstik eller et træ grillspyd.
– Braai på medium varme eller sæt i ovnen ved 180 celsius.

– Tilbered i 20 til 25 minutter.

Prøv at steg/grill din kylling med Funky Oumas Chili Salt og Braai & Cookingsalt